Helez: Dugogodišnja pomoć Vlade Ujedinjenog Kraljevstva razvoju OSBiH

Helez: Dugogodišnja pomoć Vlade Ujedinjenog Kraljevstva razvoju OSBiH

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, sa zamjenikom ministra obrane BiH za politiku i planove Slavenom Galićem, u službeni je posjet primio veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillya.

Sugovornici su razgovarali o daljem proširenju međusobne suradnje ministarstava obrane i oružanih snaga dviju zemalja, koja je inače ocijenjena iznimno uspješnom.

Veleposlanik Reilly je ovom prigodom upoznao ministra Heleza sa savjetnicom Claire Avison, koja će pomagati Ministarstvu obrane BiH u poslovima razvoja obrambenih institucija BiH. Posebno su razgovarali o predstojećem posjetu ministra Heleza Ujedinjenom Kraljevstvu, narednog tjedna.

Ministar Helez je zahvalio veleposlaniku Reillyju na dugogodišnjoj pomoći koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pruža razvoju Oružanih snaga BiH i putu BiH ka punopravnom članstvu u NATO savezu.

Helez se posebno osvrnuo na projekte jačanja obrambenih kapaciteta, školovanja časničkog kadra, poboljšanja uvjeta života i rada na poligonima i vojarnama, podizanju razine obuke, promoviranju vojnog poziva i ravnopravnosti spolova u MO i OSBiH.

Sastanku su nazočili i pomoćnik ministra obrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, vojni izaslanik UK u BiH pukovnik Edward Taylor i šef Kabineta ministra obrane BiH Salko Beba, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *