U 24 sata u Visokom izvršene tri teške krađe

U 24 sata u Visokom izvršene tri teške krađe

U toku noći 08/09.08.2023. godine, u mjestu Topuzovo polje, izvršeno je krivično djelo “Krađa” iz kruga firme “Metal AM”. Tom prilikom otuđena je određena količina građevinskog materijala. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 08/09.08.2023. godine, u mjestu Dubrave, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa”, u kuću vlasništvo firme “Wafrah” d.o.o. Sarajevo. Tom prilikom je otuđen ormarić sa umivaonikom, bojler, tuš baterija, bračni krevet sa madracem, dva ormara, dva kreveta sa madracima, električna peć, frižider i tri kuhinjska elementa. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 09.08.2023. godine, u 16,45 sati, u ulici Branilaca, od strane lica H.H. (1996.) i H.E. (1994.) godine, oboje iz Sarajeva, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u butik “Euro Centar 3” d.o.o. Tešanj. Tom prilikom iz kase je otuđen određeni iznos novca. Osumnjičeni su lišeni slobode te je zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *