Dječak se bori za život od rođenja, no njegov brat blizanac čini nešto čudesno za njega

Dječak se bori za život od rođenja, no njegov brat blizanac čini nešto čudesno za njega

Prerano rođeni dječak se bori za svoj život od svog rođenja, no njegov brat blizanac čini nešto čudesno za njega zbog čega se oporavlja.

Chester Graves i njegov brat Otis rođeni su prerano, u 28. tjednu trudnoće, 15. srpnja ove godine. Chester je bio težak nepunih pola kilograma, dok je Otis bio tri puta veći i težio je 1559 grama.

Nakon šest tjedana Otis je otpušten na kućnu njegu, ali maleni Chester bori se za svoj život od svog rođenja, a sada je odgurao do 1580 grama. Roditelji, Kelly Graves (32) i suprug Billy (35) iz Benfleeta kažu da ne sumnjaju da je Chesterova čudesna borba posljedica veze koju dijeli sa svojim jednojajčanim blizancem Otisom, prenosi Mirror.

Prvi njihov susret dogodio se 22. rujna. Otis je spavao, a Chester nije mogao skinuti pogled s brata kojeg su polegnuli pokraj njega. Dirljiv prizor zabilježen je i kamerom, a odvio se na neonatalnoj jedinici u bolnici Southend, gdje će Chester vjerojatno provesti još dva mjeseca, piše Missmama.

Dječak je još uvijek u inkubatoru i prima kisik, a roditelji se nadaju da će u studenom konačno stići kući.

Majka je ispričala što se točno dogodilo. Komplikacije su započele u 16. tjednu trudnoće, kada je Kelly doznala da je Chester manji od brata. Razlika u veličini blizanaca bila je posljedica stanja koje se zove selektivno intrauterino ograničenje rasta, zbog čega Chester nije dobivao potrebne hranjive tvari iz posteljice, čime se zaustavio njegov rast. Zato je u 19. tjednu trudnoće primljena u bolnicu Kings College u Londonu.

“Podvrgnuta sam endoskopskoj laserskoj operaciji koja je izvedena kako bi se bebe odvojile u maternici. To je napravljeno da bi, u slučaju da Chester ne preživi, Otis bio zaštićen od smrti ili trajnog oštećenja mozga”, pojasnila je. Nakon operacije, Chester je dobivao u prosjeku 25 grama tjedno, a Otis 100. Kelly je u 28. tjednu trudnoće puknuo vodenjak. Podvrgnuta je carskom rezu.

Roditelji imaju i troje starije djece koji još nisu uspjeli upoznati Chestera zbog ograničenja vezanih za koronavirus, ali jedva čekaju da dođe kući.

“Otis je s nama, ali osjećaj je gorko-sladak jer ne možemo uživati dok obje bebe ne budu s nama”, zaključuje majka. Nadamo se da će Chester što prije pridružiti obitelj čija je priča još jednom pokazala da su čuda moguća i da ljubav sve pobjeđuje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *