Ova porodica ima 19 djece, pogledajte kako izgleda njihov dom

Ova porodica ima 19 djece, pogledajte kako izgleda njihov dom

Jedna od najvećih porodica na svijetu ima 19 djece (9 sinova i 10 kćeri). Roditelji nikada nisu tražili novac od države i vjeruju da su djeca Božji blagoslov.

Gil i Kelly Bates iz Tennesseeja imaju 19 djece, (9 sinova i 10 kćeri) i devet unuka. Prvih 15 godina braka Kelly je bila trudna svake godine.

Ponosni otac, 53-godišnji Gil, je vlasnik male tvrtke, a u poslu mu pomažu stariji sinovi.

Batesovi nikada nisu tražili novac od države i vjeruju da su djeca Božji blagoslov.

Svako dijete pomaže u kućanskim poslovima, a bračni par Gil i Kelly kažu da porodica funkcionira na kršćanskim vrijednostima – suradnji i strpljenju. Kažu da planiraju imaju još djece i ne vole kad ih pitaju hoće li prestati rađati djecu.

Ovi “superroditelji” se toliko vole da ne mogu prestati proširivati svoju porodicu.

“Imat ćemo mnogo više djece ako nam to Bog dopusti”, rekao je ponosni otac Gil.

“Djeca su blagoslov, a nas je Bog blagoslovio mnogo, mnogo puta”. “Jednostavno volimo djecu i svako novo dijete nam donese radost u porodicu. Uzbuđenje je najveće kada dođe novi član”, rekla je 51-godišnja Kelly.

Supružnici su u braku 31 godine, a Kelly je bila trudna gotovo svake godine. Najstariji je 29-godišnji Zach, najmlađi 6-godišnji Jeb. Njihova kuća ima pet spavaćih soba, osam kupaonica, dvije kuhinje, ogromnu blagovaonicu sa stolom dugačkim više od četiri metra. Također, imaju vlastite jaslice i učionice.

Većinu svoje odjeće sami izrađuju i odbijaju imati televizor u kući pa više vremena provode igrajući igre, pjevajući i svirajući instrumente. Vikendima odlaze u posjetu starijim ljudima pjevati kako bi “širili dobru volju”.

Gil vodi posao vezan sa drvodjelstvom s nekoliko starijih sinova, a njegova žena kod kuće podučava mlađu djecu. “Stol za kojim ručamo je toliko velik da ne čujem ljude na drugom kraju”, rekao je Gil. Imaju četiri velike mašine za rublje i dvije sušilice.

Kažu da su im djeca vrlo odgovorna te da se međusobno brinu jedni za druge. Šestoro njih već je stupilo u brak i porodicu obogatilo s devet unuka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *