Ovi blizanci su preminuli od raka – porodica treba naše molitve

Maleni blizanci su preminuli od raka u 18 mjeseci razlike. Shrvana porodica sada koristi njihovu priču kako bi utješila druge koji se suočavaju sa sličnom patnjom. Niti jedan roditelj ne bi trebao morati pokopati svoje dijete. No, Will i Natalie Decker su morali proći upravo to – dva puta, sa svojim sinovima blizancima.

„Jednostavno smo uživali zajedno“, rekla je Natalie za njihov život pune dvije godine.

Blizanci su imali posebne osobnosti, ali su se jako dobro slagali.

No, život im se ubrzo okrenuo naglavačke kada je Sethu dijagnosticirana leukemija. Ista je tragedija zahvatila i Joela samo tri mjeseca kasnije, piše Parents.com. Dječaci su bili napunili dvije godine kada je Natalie primijetila ljubičaste točkice na Sethovom torzu. Liječnik je dijagnosticirao manjak plazme bogate trombocitima te je Seth morao ići u bolnicu na redovne tretmane nadomještanja plazme.

Uskoro se isto dogodilo i s Joelom.

„Bili su jako snažni i hrabri. Bez obzira na bol i poteškoće, uvijek su se smiješili. Mislim da nisu bili svjesni što se događa. Bilo je to za njih nekako normalno“, dodala je.

Joelovo se stanje počelo pogoršavati te je ponovno primljen u bolnicu. Joel je proveo zadnje dvije sedmice svog života na intenzivnoj njezi prije nego su roditelji odlučili skinuti ga s aparata. Preminuo je sa samo 3 godine.

Iako su bili skrhani Joelovom smrću roditelji su morali ostati snažni za Setha i Nathaniela. Natalie je podijelila: „Ne znam kako smo nastavili dalje. Bog nas je gurao naprijed. Znala sam da samo trebamo ići korak po korak i dati sve od sebe“ .

Činilo se da se Sethovo stanje poboljšava, počeo se ponašati kao i prije bolesti. No, to je bila još jedna lažna nada. Liječnici su javili da se Sethov rak vratio. Nathaniel mu je dao svoju koštanu srž, no njegovo ju je tijelo odbacilo. Roditelji su tada znali što ih čeka.

4-godišnji Seth je preminuo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *