Devojčica umrla jer lekari nisu verovali roditeljima

Devojčica umrla jer lekari nisu verovali roditeljima

Devojčica je umrla nakon gutanja baterije jer su lekari odbijali na rendgenu proveriti je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu. Znala sam da nam neće verovati. Svaki put smo došli s dokazima i svaki put su ih zanemarili, izjavila je majka.

Isabella Rees imala je tek 14 meseci kada je umrla, a u istrazi se saznalo da ju je majka Allison odvela u bolnicu Melbourne’s Sunshine tri puta u samo dve sedmice kako bi proverili je li nešto zapelo u njezinom probavnom traktu.

Na sudu je izjavila da su lekari, uprkos simptomima koji su uključivali pocrnelu stolicu, rekli da će beba, što god da je u pitanju, uskoro probaviti i da će normalno iz nje izaći.

Isabellin otac, Robert Rees, na sudu je svedočio da je kad su prvi put otišli u bolnicu s Bellom, napomenuo lekarima da je vidio svoje dete kako se igra s baterijama.

Tokom prvog dana istrage nakon bebine smrti, njezina majka je izjavila da je svaki put kad su otišli u bolnicu znala da ju lekari neće slušati i da će ih poslati doma. Porodica je također izjavila da im je žao što nisu više znali o posledicama gutanja baterije za dete.

Nakon smrti Isabelle roditelji su pokrenuli istragu o baterijama, a kažu da im nije cilj okriviti nekoga za smrt njihovog deteta, već educirati ljude o tome koliko su opasne za decu.

– Sve bismo dali da dobijemo još jednu priliku čuti tvoj glas, osetiti tvoj poljubac i videti te kako rasteš. Naša srca su slomljena. Volimo te Bella – napisali su roditelji u svojoj objavi na društvenoj mreži.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *