Lepa Maja treba našu pomoć da pobedi opaku bolest! - Dnevne

Lepa Maja treba našu pomoć da pobedi opaku bolest!

Humanitarna fondacija prikuplja novčana sredstva za Maju Babić (1987)

Maji su u januaru 2022. godine dijagnostikovana dva tumora na debelom crevu, a ubrzo zatim i metastaze na jetri, jajnicima, limfnim čvorovima i trbušnoj maramici. Bolest je otkrivena nakon obavljenih pregleda na koje se javila zbog tegoba u vidu osećaja bola i pečenja u trbuhu, grčeva, gađenja na hranu i gubitka težine. Ustanovljene dijagnoze su C18.3 Adenocarcinoma mucinosum int.crassi No II G2 pT4aN2bM1c-HIS-H,RAS wild type, HER 2-/(coeci et coli tansversi), C78.7 Sekundarni zloćudni tumor jetre i intrahepatičnih žučnih puteva (Neoplasma malignum secundarium hepatis et ducti biliferi intrahepatici), C78.6 Sekundarni zloćudni tumor peritoneuma (Neoplasma malignum secundarium peritonaei).

Operacijom je otklonjeno debelo crevo, oba jajnika i veliki broj zahvaćenih limfnih čvorova. Nakon toga primila je 4 ciklusa hemioterapije od kojih nijedna nije pomogla jer je ustanovljena progresija bolesti sa metastazama i na plućima, kostima, bešici i materici.

Na osnovu saznanja da za ovaj tip tumora može pomoći imunološka terapija, koja se može primati jedino u privatnoj zdravstvenoj ustanovi Maja je dobila nadu da može pobediti opaku bolest. Imunološku terapiju treba da prima na svakih 21 dan, minimum 2 godine, čija cena je izuzetno visoka pa joj je potrebna pomoć humanih ljudi kako bi što pre počela sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za imunoterapije, laboratorijske analize, specijalističke preglede, zračne terapije, troškove puta i smeštaja u toku lečenja.

Da Maja pobedi opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Maji!

Maja Babić (1527) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *