Otac zahvaljuje Bogu za sinovo ozdravljenje od raka

Michael Bublé je poznat po nevjerojatno lijepom glasu i veličanstvenim scenskim nastupima. No, posljednjih nekoliko godina kanadski pjevač se povukao sa scene kako bi se više posvetio svojoj porodici.

Bubléovom sinu, Noahu, dijagnosticiran je hepatoblastom – oblik raka jetre. Dječak je tada imao samo tri godine. Kad je porodica primila šokantne vijesti, Michael Bublé i njegova supruga Luisana Lopilato odmah su se povukli iz javnosti kako bi cijelo vrijeme bili sa svojim sinom.

Nakon što je prošao nekoliko napornih tretmana, uključujući operaciju i kemoterapiju, za Noaha je sve bilo neizvjesno do 2018. godine. Konačno, u dobi od 5 godina, mali Noah je ušao u remisiju.

Michael Bublé otkriva da ga je dijagnoza raka njegova sina u potpunosti promijenila. “Nećete prolaziti kroz velike stvari u svom životu, dramatične stvari poput onih koje smo prošli ja i moja žena, bez da to nema utjecaja na vas.”

Michael je dugo vremena štitio privatnost svog sina i odbijao je dijeliti detalje o njegovom liječenju. Ali prošle godine je u tv showu s Jamesom Cordonom otvoreno progovorio o raku svog sina i borbama s kojima se njegova porodica suočavala.

Pjevač je otkrio da je priča o njegovom sinu preteška te je sa suzama u očima nastavio zahvaljivati Isusu Kristu za njegovo izlječenje.

“Svi smo se preselili i živjeli smo u [Dječjoj bolnici Los Angeles] gdje smo imali najbolje liječnike i, Bože, hvala Ti, Isuse Kriste.”

Tako smo sretni da je mali Noah u remisiji i da mu je sada dobro! Naša ljubav i molitve još uvijek idu cijeloj porodici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *