Veliki tumor je zamalo usmrtio djevojčicu, ali uskočio je jedan stranac

Veliki tumor je zamalo usmrtio djevojčicu, ali uskočio je jedan stranac

Veliki tumor na licu zamalo je usmrtio 5-godišnju Nagalem Haile. No tada je stranac uskočio i spasio joj život. Nedugo nakon Nagaleminog rođenja počeo se stvarati tumor na njezinoj čeljusti. Kako je djevojčica rasla, rastao je i tumor.

Nagalem i njezina porodica žive u malenom selu u Etiopiji zbog čega nisu imali pristup potrebnoj liječničkoj pomoći. Masa je tako nastavljala rasti. Djevojčica se zbog toga skrivala kod kuće te nije htjela izlaziti van. No, velika masa bila je više od fizičke deformacije. Postala je vrlo ozbiljna prijetnja njezinom životu.

Tumor je ograničio njezinu mogućnost govora i gutanja. Da nije došlo do velike promjene, ona bi se ugušila ili bi umrla od pothranjenosti. Drugi rizik dolazio je od mnoštva krvnih žila koje su prolazile tumorom. Ako bi koja od njih bila probijena, Nagalem je mogla iskrvariti u minuti. Nešto kao mala ogrebotina na igralištu mogla bi ju koštati života.

Predstavnik vlade iz Amerike je slučajno upoznao Nagalem kada je bio na misiji u Etiopiji. Taj je susret doveo do traženja doktora koji će biti voljni izvesti tešku i opasnu operaciju uklanjanja tumora. Doktor Milton Waner bio je jedan od kirurga koji je odgovorio na taj poziv. Uz pomoć Waner Children’s Vascular Anomaly Foundation, Heal the Children, USAID and Northwell Healtha, Nagalem je dobila priliku za operaciju koja joj je jako trebala, i to besplatno!

Dobri su samaritanci pomogli Nagalem i njezinom ocu Matiosu Alfa Haileu da odu u New York. Tamo su ih pripremili za 12-satnu operaciju uklanjanja tumora koja je bila vrlo rizična.

„Ova vrsta operacije vrlo je teška i opasna po život“, rekao je doktor Waner, „Ocu djeteta smo objasnili što će se dogoditi. Postojala je mogućnost da ona ne preživi.“

Nagalemin tim u bolnici bio je jako oprezan tijekom operacije. I najmanja pogreška s njihove strane mogla je imati užasne posljedice. No, Bog je vodio kirurge kroz tu proceduru te je operacija bila uspješna! Naglemin otac i ostatak njezine porodice bit će vječno zahvalan brojnim liječnicima i strancima koji su pomogli spasiti njezin život.

„Bog vas blagoslovio“, rekao je Matios nakon operacije, „Bez vas ovo ne bi bilo moguće. Hvala vam neopisivo.“

No, Matios je Bogu dao slavu za to čudo.

„Prije sam plakao, a sada se smijem zahvaljujući Bogu“, rekao je, „Ona je potpuno drugačija. Igra se i uživa u svemu vani. Velika je to razlika. Neka Bog blagoslovi liječnike, bez njih ovo ne bi bilo moguće.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *