MALU TEODORU SU ČUPALI IZ MAJKINE UTROBE! Tada je pokazala da je BORAC i to pokazuje i DANAS, ali ne može BEZ NAS!

MALU TEODORU SU ČUPALI IZ MAJKINE UTROBE! Tada je pokazala da je BORAC i to pokazuje i DANAS, ali ne može BEZ NAS!

Mala Teodora Neuročni (5) iz Crvenke nije disala kada se rodila. Pri njenom rođenju, roditelji nisu mogli da se raduju. Molili su se Bogu da ostane živa. Reaspirirana je zelena plodova voda i vršena je reanimacija. U drugom minutu počinje da plače.

S obzirom na to da je bila krupna beba i da je na rođenju imala skoro 5 kilograma, Teodoru su bukvalno čupali iz utrobe majke.

Međutim, usled komplikacija pri rođenju došlo je do povrede nervnog spleta leve ruke, koja je ostala potpuno paralizovana, dok joj je naknadno otkrivena i celijaklija, autoimuna bolest.

U prvoj godini života kreću mukotrpne borbe, svakodnevne vežbe, posete neonatologu kao i fizijatru. Pred prvi rođendan Teodora dobija obilne stolice, teško dolaze do dijagnoze i dolazi do dehidratacije i teške acioze, ali se i sa tim junački izborila. A zbog dijagnostifikovane Celijakija, autoimuna bolest za ceo život, hrana bez glutena i doživotne posete gastroenterologu.

U drugoj godini nastavlja hrabro da vežba i uspeva da osposobi rame i lakat, ali stanje šake ostaje nepromenjeno. Da bi Teodorina šaka dobila svoju funkciju i uspela da je osposobi potrebna joj je neurorehabilitacija robotikom u zemlji i inostranstvu.

Teodora sa svojom mamom Bojanom

Teodora ne odustaje. Od rođena je pokazala da je borac, a tu borbu nastavlja i danas.

Olakšajmo Teodori put ka ozdravljenju!

Pomozimo Teodori!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 892 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human892 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000766438-23

Uplatom na devizni račun: 160600000076628885

IBAN: RS35160600000076628885

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *