Pjevač Jon Bon Jovi otvorio tri restorana u kojima siromašni mogu besplatno jesti

Pjevač Jon Bon Jovi otvorio tri restorana u kojima siromašni mogu besplatno jesti

Pjevač Jon Bon Jovi je otvorio tri restorana u kojima siromašni i beskućnici mogu besplatno jesti. Na jelovniku nema cijena i svi su dobrodošli! On je s ljubavlju svog srca i duše otvorio Jon Bon Jovi Soul Foundation koja nastoji „prekinuti ciklus siromaštva, gladi i beskućništva”.

Jedan od projekata navedene organizacije jest otvaranje JBJ Soul Kitchen (kuhinja duše), u kojoj potrebiti mogu besplatno jesti. 2011. godine otvoren je prvi restoran u New Jerseyju. Šest godina kasnije, otvoren je još jedan. 2019. godine otvoren je treći restoran.

Otvaranje trećeg restorana

Na meniju nema cijena te su svi dobrodošli. Ljudi mogu donirati novac (ako žele) kako bi pomogli s prehranom potrebitih. U restoranu rade volonteri. U navedenim je restoranima do sada posluženo nekoliko stotina hiljada obroka. Oni kojima je najviše potreban topao obrok imaju prednost.

Jon Bon Jovi nije samo zvijezda na pozornici, nego svojim zlatnim srcem pokušava pomoći onima kojima je to najviše potrebno. On tako širi Božju ljubav i dobrotu. Zaista je prava inspiracija.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *