Devojčica Anastasija treba pomoć dobrih ljudi!

Devojčica Anastasija treba pomoć dobrih ljudi!

Anastasija je rođena 30.11.2016. godine u Nišu. Rođena je u terminu iz održavane trudnoće. Odmah po rođenju, lekari su posumnjali da Anastasija ima Down sindrom. Odrađen je kariotip i nalaz je bio uredan. Anastasija ima starijeg brata koji ima autizam.

Kako se razvijala, primećeno je izvesno kašnjenje i odstupanje. Samostalno je počela sedeti tek sa 12 meseci starosti, prohodala je sa 19 meseci. Sa 17 meseci je uključen rad sa defektologom zbog neadekvatnog i nedovoljnog broja reči.

Sa godinu dana starosti, takođe dolazi do odstupanja u težini i visini koje se vremenom samo produbljivalo, da bi nakon dve godine praćenja i ispitivanja od strane endokrinologa utvrđen deficit hormona rasta.

Marta ove godine, kada se Anastasija pripremala za početak hormonske terapije, dobila je prvi epileptični napad, zatim istog dana i drugi. Smestili su je na Dečiju kliniku u Nišu gde je detaljnom dijagnostikom utvrđeno da ima epilepsiju koju najverovatnije stvara anomalija koju su utvrdili pregledom magnetnom rezonancom.

Anastasiji su sredstva potrebna za specijalističke preglede, dijagnostiku u inostranstvu, za genetska ispitivanja, laboratorijske analize kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Anastasijino lepše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Anastasiji!

Anastasija Latinović (1049) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *