Rođena kao manja beba iz blizanačke trudnoće: Emilija plakala danima, lekari otkrili 3 loše vesti

Rođena kao manja beba iz blizanačke trudnoće: Emilija plakala danima, lekari otkrili 3 loše vesti

Emilija je dete iz blizanačke trudnoće i ima sestru bliznakinju. Trudnoća se odvijala normalno i pod budnim okom lekara, pogotovu što je u pitanju vantelesna oplodnja. Rođene su u trideset šestoj nedelji, carskim rezom. Na rođenju su imale ocenu osam. Emilija je bila teška 2.100 grama, a sestra 2.750 grama.

Nakon pregleda pedijatra, kod Emilije je ustanovljen fiziološki šum na srcu. Nakon samo nekoliko dana po izlasku iz porodilišta, dete je počelo neprestano da plače i noću i danju. Hitno je upućena u UDK u Tiršovoj, gde su nakon snimanja utvrdili da ima dve srčane anomalije. Posle nekog vremena urađena je jedna operacija, a zatim i druga posle samo par dana. Nakon bolničkog oporavka, otpuštena je kući.

Kako je vreme prolazilo roditelji su primetili da dete ima blag zaostatak u razvoju. Dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Svakodnevni rad sa stručnim licima porodica je do sada finansirala sama. Ali, sada im je neophodna naša pomoć. Emiliji su potrebna sredstva za fizikalne i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, medikamente i suplemente, laboratorijske analize, rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku terapija van mesta stanovanja.

Za Emilijino bezbrižno detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Emiliji!

Emilija Damljanović (926) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *