Za Višnjin osmeh! Budimo humani i pomozimo Višnji!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Višnju Nikoličin (2022)

Višnja je rođena u 39GN, nakon redovno kontrolisane trudnoće urednog toka.

Porođaj je bio prirodan, po rođenju nije zaplakala, reanimirana je, intubirana, bila je na kiseoniku i mehaničkoj ventilaciji. Nakon datog adrenalina uz uključenu antibiotsku terapiju počela je spontano da diše ali i dalje nije zaplakala.

U cilju dalje dijagnostike i lečenja upućena je u IZZZDIOV na odeljenje intenzivne neonatologije gde su urađeni specijalistički pregledi.

Uspostavljene su dijagnoze – oboljenje mozga novorođenčeta uzrokovano nedostatkom kiseonika i ishemijom (P91.6 Encephalopathia hypoxica ischaemica neonati), srčana insuficijencija novorođenčeta (P29.0 Insufficientia cordis neonati), druga akutna bubrežna insuficijencija (N17.8 Insufficientia renalis acuta status post), konvulzije novorođenčeta (P90 Convulsiones neonati), moždano krvarenje novorođenčeta (Haemorrhagia subduralis neonati P100 subakuta), krvni naduv glave novorođenčeta usled porođajne povrede (P12.0 Cephalhaematoma neonati traumaticum, per partum), zapaljenje pluća (J178 Pneumonia I.dex), Anemija uzrokovana nedostatkom gvožđa, neoznačena (D50.9 Anaemia sideropenica, non specificata), specifičan poremećaj razvoja pokretljivosti (F82 Disordo evolutionis functionis motoricae specificus),

Višnja redovno ide na fizikalne, kinezi i radne terapije, kao i na logopedske i defektološke tretmane. Kontinuitet u ovim terapijama je neophodan za njeno dalje napredovanje.

Roditelji su iscrpeli svoje finansijske mogućnosti u dosadašnjem toku lečenja zbog čega im je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi omogućili Višnji dalji nastavak lečenja, napredak u psihomotornom razvoju i lepše sutra.

Sredstva su potrebna za lekove, suplemente, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Za Višnjin osmeh! Budimo humani!

Višnja Nikoličin (1537) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *