Dementna starica (87) se izgubila u šetnji – pronašao ju je policajac koji je učinio nešto divno

Svaki dan, starica Roberta imala je naviku prošetati svojim prilazom i vratiti se u svoj dom u Charles Countyju. Jednog dana starica umjesto da stane na kraju prilaza, samo je nastavila. Roberta i njezina kći žive zajedno, pa kad je kći shvatila da joj majke nema predugo, nazvala je 911. Kći je obavijestila policajce da joj majka ima demenciju i bila je uvjerena da će je uskoro pronaći.

Nakon otprilike 40 minuta mali tim policajaca pronašao je Robertu kako hoda šumovitom stazom u blizini svoje kuće. Umjesto da osramote slatku damu obavještavajući je o problemi, pretvarali su se da su i oni u šetnji, nadajući se da će je vratiti u proces. I tako je policajac Morrison uhvaćen kako hoda ruku pod ruku sa svojom novom prijateljicom Robertom… nježno je vodeći kući.

“Često govorimo o nagradama policijskog rada. U petak smo uhvatili trenutak.

Policajci su odgovorili na poziv 911 od žene koja je prijavila nestanak svoje 81-godišnje majke. Čini se da je njezina majka napustila kuću kako bi je svakodnevno šetala gore-dolje prilazom, ali kada se nije vratila, stvari su postale pomalo zastrašujuće jer ženina majka ima demenciju. Policajci P. DeBoe, C. Caywood, B. Morrison, narednik. C. Black, i kap. C. Clevenger i njegov K9 partner su se odazvali na mjesto događaja i započeli pretragu šumovitog područja.

Isprva se činila zbunjenom iznenadnom pojavom policajaca na stazi s drvoredom te je pitala jesu li i policajci vani u šetnji. Tiho su odgovorili ‘Da’, uostalom, bio je lijep dan. A onda je kao da joj je laknulo i rekla im je da se izgubila putem. “Nema problema”, rekao je policajac Morrison koji ju je potom nježno primio za ruku i zajedno s ostalim policajcima otpratio do njezine kuće.

Usput su policajci malo popričali sa ženom kako bi se osjećala opušteno. Na pitanje koji je ključ dugog, zdravog života, žena je odgovorila: ‘Dobro jedite i ostanite aktivni.’ Službenici se svakodnevno susreću s različitim situacijama. Neki dobri, neki ne tako dobri. U ovom slučaju zastrašujuća situacija za obitelj završila je sretno. Na tome su bili zahvalni. Za nas je to nagrađivani dio policijskog posla.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *