Lea (4) je bila borac i pre samog rođenja, a njen otac danas ima samo jednu molbu: “Mislio sam da sve možemo sami, ali…”

Lea (4) je bila borac i pre samog rođenja, a njen otac danas ima samo jednu molbu: “Mislio sam da sve možemo sami, ali…”

Veliki broj beba svoje prve dane života provede u borbi za život, ali to nije bio slučaj sa jednom malom Leom. Ona je svoju borbu za život započela i pre samog rođenja, u maminom stomaku – onda kada je nesrećna žena u šestom mesecu trudnoće u Urgentni centar došla u stanju post reanimacione kome.

Iako su se lekari nadali najboljem ishodu, on se nije desio. Nakon devet dana kome u kojoj se nalazila trudnica i odluke lekara da se beba u petom/šestom mesecu trudnoće rodi, njena majka je preminula. I od tog trenutka mala Lea je čudo ali i heroj.

Zbog duboke kome u kojoj se nalazila Leina mama, boravak u njenom stomaku na ovu malu devojčicu ostavio je moždano krvarenje najvećeg stepena i hemoragijski infarkt. Dijagnostikovano joj je i Cerebralna paraliza.

Lea je nažalost dete višestruko ometeno u razvoju ali i pored svega ona je vesela i nasmejana danas već petogodišnja devojčica.

Iako veliki borac, Lei je potrebna pomoć svih nas! Njen tata i ona ostali su sami. Porodica je godinama finansirala lečenje, ali usled visokih troškova više nisu u mogućnosti da sami nastave finansiranje.

“Mislio sam da možemo sve sami. Da letimo, da pomeramo planine, da okrenemo planetu… Mislio sam… Ali, ipak moramo zajedno, možemo zajedno.

Ovo je Lea. Njena mama je pala u komu u 6. mesecu trudnoće… Posle 9 dana Lea je morala da se rodi. Mama je preminula tri dana posle porođaja. Nikad nije stigla da zagrli svoju ćerkicu, da joj tepa, da je voli. Lea je rođena sa 800 grama. Imala je krvarenje na mozgu 4. stepena, konvulzije, hemoragijski infarkt. Posle 27 dana na respiratoru je vraćena u život.

Proveli smo 3 meseca na institutu za neonatologiju. Od prvog dana kada je stigla kući počeli smo za fizikalnim terapijama. Kasnijim pregledima je utvrđeno da Lea ima cerebralnu paralizu i veliko i trajno oštećenje malog mozga.

Za dalji napredak Lei su neophodni svakodnevni tretmani defektologa, logopeda, somatopeda, banjska rehabilitacija, ali i tretmani u inostranstvu koji bi doprineli da Lea napreduje i što bolje se osposobi za dalji život koji je pred njom, a koji uz dijagnozu Cerebralna paraliza, nije ni malo lak. Uz to sredstva su neophodna i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *