“Ne mogu da odustanem, ne smem, on je moje dete”: Vapaj majke Milana Rabrenovića kida dušu

“Ne mogu da odustanem, ne smem, on je moje dete”: Vapaj majke Milana Rabrenovića kida dušu

Milanu su pored svojih bolesti, nažalost pronađena i tri virusa na debelom crevu, koji su mu uzrokovali teško psihičko i fizičko stanje. Zbog toga, kako kaže majka Danijela, na lečenje matičnih ćelija ne mogu da krenu dok viruse i tešku alergiju koju ima ne izleče. Do sada su dali preko 2.000 evra za lekove, vitamine, jer apoteke u Beogradu neće da im poručuju lekove iz inostranstva na predračun. Zbog toga su prinuđeni sami da plaćaju metaboličke lekove i vitamine, za viruse i alergije.

Pored Milana, Danijela i Ivan imaju još jednog sina. Svi oni zajednički, timski, rade na tome da Mikiju bude lepo i da mu olakšaju koliko god mogu. Ali, nažalost, to ne zavisi od njih, već od terapija i tretmana koje on mora da primi. To košta, a Milanu je ovaj put, prema rečima majke, pomoć u vidu novčanih sredstava za tretman lečenja matičnim ćelijama, potrebna, budući da je počeo da se teško samopovređuje.

– Sklon je povređivanju, ujeda se za ruke do krvi, udara po licu, ima napade plača, nesanicu, loš apetit. Pre neki dan je iznenada skočio i jednom rukom polomio zidnu lampu. Tom prilikom je posekao 2 prsta. To je samo deo onoga što preživljavamo. Šest meseci sam sa njim do izjutra, sedim pored njega jer ne može da spava, pored terapije koju pije. Do sada je imao 8 operacija. Život je postao težak, za njega, za celu porodicu – priča Danijela na početku razgovora za “Blic”.

Šansa da Milan ima dosta normalniji život, javila se u vidu lečenja na klinici u Turskoj. Ipak, kako u porodici zbog celokupnog stanja, radi samo Mikijev otac, cifra koja je potrebna za tretmane, a koja nije velika, za Rabrenoviće je nedostižna bez pomoći svih ljudi dobrog srca.

– Jedina šansa da naš sin Milan bude bolje je odlazak u Liv kliniku koja se nalazi u Turskoj na tretman matičnim ćelijama. Potrebno je da odradi 6 terapija. Na svaka 3 meseca se rade po 2 terapije. Za prvi odlazak u Liv kliniku nam je potrebno 18.000 eura za 2 terapije. Za ukupno svih šest, potrebno je da sakupimo 54.000 evra. To je bez putnih troškova, bez smeštaja tih 15-20 dana koliko ostajemo tamo. Sredstva za Mikijevo lečenje se skupljaju preko fondacije Budi Human. – priča nam Danijela.

Kako je pored troškova lečenja, potreban novac kako za putovanje, tako i za boravak u Turskoj, porodici Rabrenović je neophodan pomoć i u tom segmentu života. Najteže im je jer Miki ne može da ide avionom, zbog čega moraju da idu automobilom ili drugim vidom organizovanog prevoza.

-Za putne troškove i smeštaj moraćemo preko namenskog računa na Milanovo ime, jer ako ne idemo avionom fondacija ne plaća ni smeštaj ni put. Nemoguće je da idemo avionom, jer je Milan nestrpljiv i nepredvidiv, a pri tom teško još uvek hoda. Najteže od svega nam je skupiti novac, koji je za našu porodicu nedostižan, suprug samo radi. A imamo rok za svaku terapiju 3 meseca da skupimo novac. Sami ne možemo, a Mikija ne ostavljamo ni na trenutak samog. Ovo nam je poslednja šansa, da Mikiju pomognemo, jer po rečima doktora Miki ima veliku šansu da živi kvalitetniji i zdraviji život. Milan ima govor, i nema oštećen mozak što je veoma bitno. Znam da mu fali malo, i da mu doktori iz Turske mogu pomoći. Može živeti život dostojan svako deteta, jer sada svo vreme provodi na ljuljašci bez želje i volje za bilo čim – priča Danijela kroz suze.

Slike koje nam je dostavila, na najstrašniji mogući način prikazuju da je Milanu lečenje neophodno. Njegovo samopovređivanje, ali i telesna težina, govore u prilog majčinim tvrdnjama. Često bi zaplakala, ali zbog njega mora da bude jaka, priča nam.

– Koliko je njemu potrebno lečenje, govore ožiljci i rane po licu, rukama, telu. On ima samo 55 kg. A visok je preko 190. Ja volim svoje dete, ne mogu odustati kada ima nade. Boli me svaka njegova suza, rana, bol koji nanosi sebi. Teško je, njemu najviše. Kada te duša boli za nekim, a ne možeš sam pomoći. Da bi Miki imao zdraviji, kvalitetniji život pozivamo sve humane ljude da nam pomognu. Previše dugo sve traje, sami nećemo uspeti – rekla je Danijela na kraju razgovora za “Blic”.

Milanu su neophodna sredstva za specijalističke preglede, fizikalne terapije, operacije, rehabilitacije u banjskim uslovima, suplemente, lekove, pelene, ortopedska pomagala za stomatološke usluge kao i za putne troškove. Olakšajmo Milanu put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *