Prvi napad doživela je sa samo 3 meseca, a nekad je imala i njih 17 za 24 časa: Pomozimo Divni da progovori

Preslatka Divna je sa samo 3 meseca doživela prvi epileptični napad. Nastupilo je dugih 45 minuta borbe lekara da je smire. Sedamnaest napada za samo 24 časa umela je da preživi ova hrabra devojčica, a kao posledicu izgubila je moć govora.

Dvanaestogodišnja Divna Đorđević je nakon prvog epileptičnog napada, koji je zadesio sa svega tri meseca života, par godina padala gde god bi je napad zadesio, pa su roditelji morali da budu uz nju svakodnevno, kako se prilikom pada ne bi ozbiljnije povredila.

Do svoje druge godine Divna je hodala, ali nestabilno, znala je da priča i broji, ali napadi su postajali sve učestaliji. Znala je da ima i 17 napada u roku od 24 sata.

Divna ubrzo dobija dijagnozu Dravet sindrom.

Ona danas ima napade na tri, četiri dana, a kao posledicu, izgubila je moć govora.

Roditelji se godinama trude da pomognu svojoj devojčici, ali bezuspešno. Zbog lošije finasijske situacije u kojoj se nalaze njeni roditelji, oni nisu u mogućnosti da samostalno snose troškove lečenja.

Kako bi Divna povratila svoj glas, njoj su neophodni kontinuirani logopedski tretmani. Sredstva su joj potrebna i za suplemente.

Pomozimo da Divna ponovo progovori! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke sa brojem 278 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-0000000466011-07

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Divna Đorđević (278) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *