Žena umrla nakon pobačaja – žalila se na oštru bol u trbuhu

Alyona Dixon, 24, umrla je nakon komplikacija pobačaja koje su je prisilile da potraži hitnu medicinsku pomoć četiri dana nakon pobačaja u Planned Parenthoodu. Njezina porodica sada tuži bolnicu u Las Vegasu koja ju je liječila, rekavši da nije pružila odgovarajuću medicinsku skrb za komplikacije pobačaja.

U centru za pobačaje Planned Parenthood Dixon je primila opasnu tabletu za pobačaj mifepriston koja je ubila desetke drugih žena i ozlijedila hiljade. Pilula je povezana sa sepsom, koja je ubila druge žene koje su uzimale lijek za pobačaj, uključujući Dixon. Četiri dana nakon pobačaja, Dixon se žalila na “oštru” bol u donjem dijelu trbuha koji je počeo prethodnog dana, prema detaljima navedenim u tužbi, te je otišla u bolnicu Dignity Health.

Nakon nekoliko testova – posebice bez pregleda zdjelice ili konzultacije s ginekologom – Dixon je otpuštena poslijepodne, stoji u tužbi. Rečeno joj je da se javi ginekologu i da odmah ode na hitnu ako joj se simptomi pogoršaju ili promijene. Alyona je otišla na hitnu u bolnicu Desert View u Pahrumpu nakon 23 sata također prijavila vaginalno krvarenje. Tamošnji liječnik opisao je njezino stanje: “bol u trbuhu, povraćanje i proljev, teška dehidracija, akutno zatajenje bubrega, leukocitoza, sepsa, laktacidoza, hipokalemija, sinusna tahikardija, metaboličke acidoze, električna aktivnost bez pulsa, respiratorno zatajenje.”

Nakon što je liječio Alyonu i vidio da su joj se simptomi poboljšali, liječnik je dobio odobrenje da je prebaci u bolnicu okruga Clark. Ali njezino se stanje brzo pogoršalo sat vremena kasnije i ostala je u Desert Viewu, prema riječima odvjetnika. Kako su joj otkucaji srca porasli na 150 i imala je problema s disanjem, liječnici su radili na intubaciji i sedativima. Tijekom procesa je povratila i srce joj je stalo. Pokušaji njezinog oživljavanja nisu uspjeli i proglašena je mrtvom u 5:32 ujutro. Ured mrtvozornika okruga Clark kao uzrok smrti naveo je “komplikacije septičkog pobačaja”.

Ženina porodica tuži Dignity Health, tvrdeći da nije ispravno dijagnosticirala i liječila komplikacije pobačaja. Zanimljivo, čini se da se u tužbi ne spominje Planned Parenthood, koje je, čini se, upropastilo proces pobačaja – što je dovelo do medicinskih problema zbog kojih je Dixonu bilo potrebno liječenje. Mark Rouse iz Bighorn Lawa u Las Vegasu porodični je odvjetnik i kaže da liječnici u bolnici nisu uspjeli pravilno dijagnosticirati sepsu koja je dovela do njezine smrti.

“Smrt Alyone Dixon bila je tragična i razarajuća za njezinu mladu porodicu”, rekla je Rouse u petak. “Alyona je voljela djecu i nadala se da će jednog dana voditi dječju igraonicu. Nažalost, ona tu priliku nikada neće imati. Vjerujemo da će dokazi pokazati da se Alyonina smrt mogla spriječiti i da bi optuženi trebali odgovarati za svoje ponašanje.”

Alyona već ima jedno dijete i bila je trudna osam sedmica. Ranije ove godine pojavila su se izvješća o ženi u Kanadi koja je također umrla od pilule za pobačaj i septičkog šoka povezanog s njom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *