Majka Petra vas moli da pomognete njenom lavu

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Stefana Ranđelovića (2017).

Stefan je rođen 02.01.2017. godine kao zdrava beba bez ikakvih vidljivih anomalija. Roditelji su prve zdravstvene probleme primetili sa njegovih navršenih 9 meseci, u vidu naglih pokreta, kočenja, modrica oko usana. Detaljnom dijagnostikom ustanovljeno je da Stefan ima epilepsiju (poremećaj funkcije mozga). Uvedena mu je terapija, redovni kontrolni pregledi.

Svakog meseca, svake godine Stefanovo stanje se pogoršava. Kasni u psihomotornom razvoju, kasno je prohodao, progovorio. U toku dana ima po dvadeset epileptičnih napada. Svoje detinjstvo provodi po bolnicama, raznim terapijama, ali na žalost, bez nekog poboljšanja.

Lekari su pokušali sa više antiepileptika smanjiti Stefanu napade, ali ni na jedan nije reagovao. Zbog brojnih napada, koje svakodnevno ima, Stefanu se deformisala kičma i stopala zbog čega ima nepravilan i otežan hod.

Stefanu je neophodna intervencija i ugradnja VNS (vagusni nervni stimulator) aparat koji reguliše epileptične napade. Posle ugradnje pomenutog aparata, pacijenti koji boluju od epilepsije, više ne reaguju na nadražaje koji izazivaju napade. Napadi se prorede, smanje, kod nekih pacijenata potpuno nestanu.

Stefan je zahvaljujući humanim ljudima prikupio sredstva i otišao na operativni zahvat koji je uspešno završen. Zbog prirode bolesti lečenje je potrebno nastaviti.

Stefanu su sredstva potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, dijagnotistiku, rehabilitaciju, za fizikalne terapije, stomatološke usluge, lekove, suplemente, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Stefanovo lepše detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Stefanu!

Stefan Ranđelović (1024) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *