Ovaj dječak nije imao puls 3 sata, a sada je živ i zdrav

Ovaj dječak nije imao puls 3 sata, a sada je živ i zdrav

Maleni dječak je zbog nesreće u vrtići izgubio puls na skoro 3 sata, a sada je zahvaljujući “Božjim vojnicima” živo i zdravo dijete.

Gillian Burnett i Garth Saunders primili su poziv od kojeg strahuje svaki roditelj. Njihov 20-mjesečni sin, Waylon Saunders, upao je u bazen u vrtiću koji je pohađao i bio je pod vodom oko 5 minuta. Kada je konačno izvučen iz ledene vode, nije imao puls i tehnički je bio mrtav.

Waylon je hitno prebačen u bolnicu Charlotte Eleanor Englehart, malu lokalnu bolnicu u Petroliji, Ontario. Dr. Nathan Taylor bio je na dužnosti tog dana i izvještava da je osoblje ostavilo sve kad su čule da je dijete na putu.

Dječak nije imao puls 3 sata 1

“Drugi liječnici s kojima radim u našem obiteljskom zdravstvenom timu dotrčali su, napustili svoje ordinacije, kako bi pomogli”, rekao je.

Waylonova tjelesna temperatura bila je toliko niska kad je stigao da je njihova oprema nije mogla izmjeriti. Imao je srčani zastoj, a svi, od medicinskih sestara do laboratorijskih tehničara i radnika hitne medicinske pomoći, izmjenjivali su se pokušavajući ga oživjeti tri sata.

„Bio je to doista timski rad: laboratorijski su tehničari u jednom trenutku držali prijenosne grijalice u sobi; osoblje hitne medicinske pomoći također je pomoglo rotirajući se kao kompresori i pomažući u upravljanju njegovim dišnim putovima, a medicinske sestre su čak trčale po vodu u mikrovalnu kako bi pomogle pri zagrijavanju,” prisjetila se dr. Taylor. “I cijelo vrijeme smo imali podršku na liniji od tima u Londonu.”

Dr. Janice Tijsenn, ravnateljica pedijatrijske skrbi u Dječjoj bolnici, London Health Sciences Centre, bila je na telefonu i na daljinu vodila Petroliin tim. Kada je djetetova tjelesna temperatura porasla i njegovo srce počelo kucati samostalno, prevezeno je u londonsku bolnicu Victoria na daljnju njegu.

“Waylon je mali borac, unatoč mnogim izgledima preživio je noć”, napisao je obiteljski prijatelj na GoFundMe. “Tada je stavljen u medicinski induciranu komu kako bi se njegovo krhko tijelo opustilo dok se bori za njegov život.”

Za to vrijeme bio je dobro zbrinut.

“Postojao je veliki tim koji mu je tada pomagao, održavajući ga udobnim dok su mu organi počeli zacjeljivati”, objasnio je dr. Tijsenn.

Samo dvije sedmice kasnije, Waylon je izašao iz bolnice na vlastitim nogama. Njegovi roditelji kažu da heroji koji su priskočili da mu spase život nisu samo heroji, oni su “Božji vojnici”.

“Idemo kući danas!!!!” napisala je njegova majka na Facebooku. “Waylon će imati gomilu sastanaka. Morat ću ostati na lijekovima protiv napadaja, ali liječnici su jednostavno oduševljeni. Ovaj mali dječak oduševio je mnoge. Nemaju objašnjenja kako je tako dobro i tako brzo napredovao.”

Waylon se sada vratio kući, oporavlja se i mazi ga obitelj, posebno starija sestra. Vlasnik vrtića optužen je za kazneno djelo nemara, a obitelj je nedavno posjetila liječnike, medicinske sestre i osoblje kako bi im zahvalila što su spasili Waylonov život. Bio je to doista timski rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *