Grad Tuzla, zvanično saopćenje: “Tuzla je simbol slobode i nećemo dopustiti nikakve podjele”

Grad Tuzla, zvanično saopćenje: “Tuzla je simbol slobode i nećemo dopustiti nikakve podjele”

Grad Tuzla oštro osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja i narušavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, uključivši i svaki pokušaj njene protivustavne podjele tako i jutrošnji događaj u Tuzli, gdje su na više mjesta osvanuli plakati sa porukom “Podjela za koju se borimo”.

U Gradu Tuzli, kao simbolu slobode i borbe za nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine su se u najtežim vremenima očuvale vrijednosti zajedničkog života i zaštitila ljudska prava i slobode svih građana Tuzle, bez obzira na njihovu nacionalnu i svaku drugu pripadnost, pa je iz navedenih razloga ovaj jutrošnji protivustavni i protivzakoniti čin atak na grad Tuzlu i njene građane.

Očekujemo da će nadležni policijski i pravosudni organi, kao i do sada, poduzeti sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti kako bi efikasno otkrili i procesuirali počinioce ovih protivustavnih i protivzakonitih djela.

Naša poruka je jasna – čvrsto stojimo protiv bilo kakvih pokušaja bilo kog oblika ugrožavanja i protivustavne podjele naše zemlje, navodi se u saopćenju Gradske uprave Tuzla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *