Mlada je izgubila majku i 10 članova porodice na svadbi, a mladoženjin otac se bori za život: Sada su progovorili

Mlada je izgubila majku i 10 članova porodice na svadbi, a mladoženjin otac se bori za život: Sada su progovorili

18-godišnja mlada je izgubila majku i 10 članove svoje porodice u požaru koji je izbio na svadbi. Mladoženja je izgubio 15 članova porodice, a otac se bori za život. Haneen i Ravan trebali su slaviti svoju ljubav, ali su taj dan izgubili previše njima dragih ljudi. Veliki broj prijatelja i članova porodice mladenaca izgubio je život nakon što je požar planuo na svadbi u provinciji Nineveh u Iraku.

Osamnaestogodišnja Haneen izgubila je majku i brata pored još 10 članova porodice, a zamalo i oca koji je na intenzivnoj njezi, dok je njen 27-godišnji suprug, Revan, izgubio ukupno 15 članova porodice tijekom požara u vjenčanoj dvorani u Qaracoshu, blizu grada Mosula.

Za ono što je trebao biti njihov najsretniji dan i početak njihovog zajedničkog bračnog života, Revan je rekao: “Mrtvi smo iznutra. Osjećamo se tupo. Iznutra smo mrtvi.”

Šta se tiče uzroka požara, koji se nagađalo da je mogao biti izazvan unutarnjim vatrometom, Revan je rekao da je moguće da je započeo na stropu zgrade. Prisjetio se kako je došlo do prekida struje upravo prije njihovog prvog plesa, nakon čega je primijetio plamenove na stropu kad su se svjetla ponovno upalila.

Revan je rekao kako je morao spasiti svoju suprugu, noseći je na sigurno jer nije mogla sama trčati zbog svoje duge vjenčanice.

“Nastavio sam je vući i pokušavao je izvući kroz ulaz u kuhinju. Dok su ljudi bježali, gazili su je. Povrijedila je noge. Naši rođaci, prijatelji, voljeni – svi su nestali.”

U požaru su poginuli tete, ujne, majke, braća i sestre, a sada par s nestrpljenjem čeka da saznaju hoće li Haneenin otac preživjeti. Par je izjavio da zbog traume koja ostaje s njima, neće ostajati u ovom gradu.

Jedan od prijatelja, Jamil al-Jamil, rekao je: “Tako žestok udarac radi gubitka članova porodice, daleko je gori od ‘manjih opeklina’ koje sam pretrpio kao ostali preživjeli u požaru. Mlada je izgubila cijelu porodicu – tri brata, sve ujne, svu mlađu rodbinu. Mladoženja je izgubio majku.”

Vlasti su kasnije izjavile da su zapaljivi građevinski materijali doprinijeli katastrofi. Posljedice požara bile su katastrofalne, s tim da se broj žrtava ne podudara između različitih izvora. Trenutno nema službenog objašnjenja za požar, iako je jedna televizijska postaja prikazala videozapise pirotehnike koja izlazi iz poda i pali luster piše LADbible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *