Prelepa Isidora treba pomoć dobrih ljudi!

Prelepa Isidora treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Isidoru Vučković (1998)

Isidora je u avgustu 2022. godine zadobila povredu grudnog koša i vratnog dela kičmenom stuba kada je na radnom mestu prignječio viljuškar zbog čega ostaje nepokretna, gubi vid i mogućnost da samostalno diše. Ustanovljene dijagnoze su: prelom drugog vratnog pršljena (S12.1 Fractura vertebrae cervicalis secundae ), mlitava paraliza svih udova (G82.3 Tetraplegia flaccida), višestruki prelomi rebara (S22.4 Fracturae costarum serialis I.dex, I-V), nagnječenje grudnog koša (S20.2 Contusio pulmonum), akutna respiratorna insuficiencija (J96.0 Insufficientia respiratoria acuta), pneumotoraks (J93.9 Pneumotorax minima), prelom lopatice (S42.1 Fractura corporis scapulae dex), Shock spinalis R57.8, pleuralni izliv (J90 Effusio pleurae dex), krvarenje mrežnjače (H368 Haemorrhagia retinalis o.dex.).

Lečenje je započeto u urgentnom centru UKCV, a po stabilizaciji stanja zbog operativnog lečenja smeštena je u UKCS nakon čega lečenje ponovo nastavlja u UKCV. Zbog nemogućnosti samostalnog disanja Isidora je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, a zbog nepokretljivosti i celokupnog stanja uključeni su i terapeuti.

U kontaktu sa klinikom u inostranstvu, roditelji odlučuju da Isidora tamo nastavi lečenje kako bi se odvojila od respiratora i nastavila samostalno da diše. Potrebna joj je dijagnostika kičmene moždine kako bi se znalo da li je njena nepokretljivost privremena ili trajna, kao i pregledi vezani za mogućnost vraćanja vida.

Uz to potrebno je i saniranje dekubitisa koji je nastao usled dugog ležanja, rehabilitacija, specijalistički pregledi, laboratorijske analize, lekovi, ortopedska pomagala, putni troškovi i troškovi smeštaja u toku lečenja.

Da Isidora samostalno diše! Budimo humani!

Pomozimo Isidori!

Isidora Vučković (1500) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar  Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *