Naše malo Andreju može da promeni život! Budimo humani!

Naše malo Andreju može da promeni život! Budimo humani!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Andreja Petrovića (2011).

Zbog teških komplikacija na samom rođenju, Andrej je na svet došao bez vitalnih funkcija. Reanimiran je, međutim nedostatak kiseonika uzrokovao je veliko oštećenje motoričkog dela mozga. Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza najtežeg oblika.

Andrej nema kontrolu pokreta glave i vrata, ne može samostalno da sedi, stoji, niti da se kreće. Ne govori. Pored svega toga ovaj preslatki dečak je nasmejano, zadovoljno i zahvalno dete koje uživa u društvu, igri, šali.

Operisan je u Acibadem klinici, u Turskoj, u junu 2018. godine. Urađena je selektivna dorzalna rizotomija, sa ciljem da se telo oslobodi suvišnog spazma u mišićima. Indikovana mu je svakodnevna intenzivna terapija.

Kako bi mu se stanje poboljšalo, Andreju su neophodna banjska lečenja, rehabilitacije u zemlji i inostranstvu, kineziterapije, hipoterapije, logopedski tretmani, masaže i istezanje, plivanje, medicinska pomagala, oprema za sprovođenje vežbi u kućnim uslovima, ortopedska pomagala – Therasuit oprema, kolica, dizalica za invalide, stolica za kupanje, hodalica, stajalica, sedište za auto, kao i pokretna platforma, odnosno lift.

Porodica nema finansijske mogućnosti da plati lečenja koja su malom Andreju potrebna i apeluje na sve koji su u mogućnosti da pomognu njihovom detetu.

Andrej Petrović (177) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *