Roditelji žele spriječiti bolnicu da skine 7-mjesečnu bebu s aparata za održavanje života

Roditelji žele spriječiti bolnicu da skine 7-mjesečnu bebu s aparata za održavanje života

Roditelji 7-mjesečne bebe vode pravnu bitku u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi spriječili bolnicu da ugase aparat za održavanje života s njihove bebe.

Claire Staniforth i Dean Gregory, roditelji Indi Gregory, bore se na Visokom sudu u Londonu protiv preporuke Sveučilišne bolnice Nottingham NHS Trust za prekid liječenja za njihovu kćer.

Indi boluje od rijetke mitohondrijske bolesti i trenutno se nalazi na pedijatrijskoj intenzivnoj njezi u Queen’s Medical Centeru u Nottinghamu, prema skupini za ljudska prava Christian Concern.

Roditelji su ranije ovog mjeseca dobili samo 48 sati obavijesti o pravnom saslušanju na kojem će se odlučiti o budućnosti njihove kćeri.

Na saslušanju ovog tjedna na Visokom sudu u Londonu, odvjetnici NHS Trusta tvrde da je u Indinom “najboljem interesu” da ne dobije liječenje koje bi “održalo njezin život” ako se njezino stanje pogorša, prenosi The Christian Post.

Javno saslušanje u “najboljem interesu” zakazano je za ponedjeljak. Dokazi se očekuju od medicinskih stručnjaka i Deana Gregoryja (37) iz Ilkestona u Derbyshireu.

Porodica prima potporu od Christian Legal Centre, pravne podružnice Christian Concerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *