Malena lepotica Tara treba pomoć humani ljudi!

Malena lepotica Tara treba pomoć humani ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Taru Smolić (2014).

Tara je rođena 27.10.2014. godine u Beogradu. Začeta je vantelesnom oplodnjom. Trudnoća je bila visoko rizična, blizanačka, ali je drugi plod prestao da se razvija. Ubrzo nakon rođenja, Tari je uspostavljena dijagnoza, cerebralna paraliza. Kako je prevremeno rođena, kasni u psihomotornom razvoju.

Leči se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj u Beogradu, gde je provodila i po nekoliko meseci godišnje. Uspela je savladati neke pokrete (puzanje i okretanje). Strabizam je operisala kada je imala 2,5 godine.

Tara je bez obzira na sve, jedna umiljata i vesela devojčica. Još uvek ne hoda, karlica joj je nestabilna i gubi ravnotežu. Uspe da stoji par sekundi sama. Mentalno je očuvana, motivisana za rad, uporna i disciplinovana. Da bi napredovala potrebno je da nastavi lečenje u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za rehabilitacije u inostranstvu, specijalističke preglede, dioptrijske naočare, fizioterapeutske tretmane, za troškove apoteke, kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji su za sve ove godine lečenja iscrpeli sve resurse i obraćaju se svim humanim ljudima da im pomognu koliko je ko u mogućnosti.

Za Tarin prvi korak! Budimo humani! Pomozimo Tari!

Tara Smolić (1033) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *