Plavokosi dečak Đorđe treba pomoć dobrih ljudi!

Plavokosi dečak Đorđe treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Đorđa Aksića (2019).

Đorđe je rođen 29.12.2019. godine u Nišu. Dete je iz redovno kontrolisane, održavane trudnoće. Rođen je prevremeno, hitnim carskim rezom. Odmah po rođenju prebačen je na Kliniku za dečje bolesti KC Niš gde je intubiran. Nakon toga je 10 dana proveo na mehaničkoj ventilaciji. Upao je u stanje sepse.

Sa svega 1730 grama Đorđe se odlučio boriti bez obzira na sve nedaće. U više navrata je primao transfuziju krvi. Jedanaestog dana života uspostavljena mu je hiponatremija i kongenitalna adrenalna hiperplazija. U pitanju je opasno oboljenje nadbubrežne žlezde zbog koje će Đorđe biti primoran biti na terapiji doživotno.

Uspostavljene su mu i dijagnoze hipotonije i hipertonije, da bi nakon svog drugog rođendana dobio i krajnju dijagnozu, cerebralna paraliza. Đorđe se leči u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju Sokobanjska u Beogradu. Redovno ide na fizikalne terapije i u privatne centre za fizikalnu medicinu. Pomaka na bolje ima, ali nedovoljno.

Bez obzira na veliki broj dijagnoza sa kojima se Đorđe nosi, on je veseo dečak koji uživa u igri sa svojim bratom. Još uvek ne govori, ne sedi, ne hoda. Da bi jednog dana napravio svoj prvi korak potrebni su intenzivni fizikalni tretmani i rehabilitacije kako fizički razvoj ne bi ugrozio i mentalni.

Roditelji su troškove lečenja do sad snosili samostalno i iscrpeli sve resurse pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudim da im pomognu kako bi Đorđe nastavio sa lečenjem. Sredstva su mu potrebna za specijalističke preglede, fizikalne tretmane, rehabilitacije, logopedske i defektološke tretmane, IST centar, za banjsko lečenje, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Đorđe napravi svoj prvi korak! Budimo humani! Pomozimo Đorđu!

Đorđe Aksić (1205) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *