Policija uhapsila 35-godišnjeg Tuzlaka, kod sebe veću količinu kokaina

Prošle sedmice policijski službenici UP MUP-a TK-a, SKP, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su obavljajući redovne poslove i zadatke na području grada Tuzla, izvršili pretres lica M.P. (1988) iz Tuzle.

Tom prilikom je navedeni iz vozila koje koristi, na mjestu događaja, dobrovoljno predao: jednu prozirnu pvc. vrećicu sa zip zatvaračem u kojem se nalazi jedno pakovanje od providne pvc. folije sa sadržajem bijele materije koja asocira na opojnu drogu i jedna manje providna pvc. vrećica sa zip zatvaračem u kojem se nalazi jedno pakovanje sačinjeno od providne pvc. folije u kome se nalaze grumenovi stvrdnute materije bijele boje koji asociraju na opojnu drogu.

Izvršenim pretesanjem vozila marke “Golf 6“ koje koristi M.P, a na osnovu usmene Naredbe Općinskog suda u Tuzli, pronađeno je jedno pakovanje sačinjeno od žutog papira, u kojem se nalazi bijela materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Preliminarnim vještačenjem oduzete bijele materije, utvrđeno je da se radi o opojnoj drogi “kokain” ukupne količine 54,983 grama.

Po nalogu dežurnog Tužioca, koji u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku FBiH rukovodi istragom, licu M.P., je istog dana oduzeta je sloboda, nakon čega je isti uz Izvještaj sa dokazima zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga predat postupajućem Tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *