Naše malo Viktoru je sve! Budimo humani!

Naše malo Viktoru je sve! Budimo humani!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Viktora Petrovića (2017).

Kako se Viktor nije razvijao kao i sva deca njegovog uzrasta, u roditeljima se probudila sumnja da nešto nije u redu. Počeo je da sedi sa osam meseci i od tada majka zapaža da je mlitaviji i da ne napreduje u osvajanju stajanja i hoda.

Nakon detaljnih analiza, iz laboratorije za medicinsku genetiku stiže obeshrabrujuća vest. Mali Viktor boluje Spinalne mišićne atrofije.

SMA je neuromišićno oboljenje koje se manifestuje progresivnim gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Viktoru vreme nije saveznik kod ove progresivne bolesti.

Kako bi se njegove osnovne funkcije održavale, kako bi mogao da hoda, diše i hrani se, potrebna je brojna oprema pored terapije koju prima – aparati za iskašljavanje, aspirator, fizikalne terapije, ortopedska pomagala, troškovi apoteke, terapijsko plivanje, hipoterapije, pet terapije, muzikoterapije, operema za vežbanje u kućnim uslovima, rehabilitacije u banjskim uslovima i dalje lečenje, a zbog čestog odlaska na terapije novac je potreban i za troškove prevoza i smeštaja što zahteva veliku novčanu sumu, koju roditelji nisu u mogućnosti da obezbede.

Naše malo Viktoru je sve! Budimo humani! Pomozimo Viktoru!

Viktor Petrović (599) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *