Preslatka devojčica Lana treba vašu pomoć!

Preslatka devojčica Lana treba vašu pomoć!

Humanitarna fondaciija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Lanu Stefanović (2012).

Lana je rođena 25.12.2012. godine u Novom Pazaru. Ubrzo nakon rođenja uspostavljena joj je Dg. Q85.1 Sclerosis tuberosa (tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je, krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije).

Lana od rođenja ima epileptične napade koje lekari karakterišu kao stomačne grčeve. Prvi gubitak svesti je doživela u aprilu 2013. godine nakon čega je završila na Institutu za majku i dete gde je ustanovljeno da Lana ima i West sindrom (težak oblik epilepsije).

Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem. Kontrolni 24-časovni holter moritoring je otrkrio da je van sinusnog ritma. Mesec i po dana je provela na odeljenju kardiologije na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Uključena je u sve vidove stimulacije: fizikalni, logopedski i defektološki. Veliku podršku i ljubav Lana dobija od svog mlađeg brata.

Nijedna terapija sa kojom je pokušano do sada nije dala boljitak u lečenju, epileptični napadi nisu zaustavljeni. Nadu im je dala klinika u Hjustonu koja je specijalizovana za ovu vrstu bolesti. Lana treba da ode na pregled i konsultacije vezano za operaciju.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, operacije, specijalističke preglede,rehabilitacije, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Sa Lanom do pobede! Budimo humani! Pomozimo Lani!

Lana Stefanović (1113) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *