Sulejmanovići u problemu: Žele ga ukopati, ali mezarja u Tuzli ne žele da daju grobno mjesto

“Javio se novi problem nakon što je jedan od amidža Nermina Sulejmanovića izrazio želju da ga ukopa”, kazao je za portal Radiosarajevo ba Amer Hajdarhodžić, rukovodilac službe u Komemorativnog centra Tuzla.

Naime, mezarja u Tuzli i okolici navodno ne žele da daju grobno mjesto za Nermina Sulejmanovića uprkos želji njegove familije da ga ukopa.

“Niko ga ne želi kod sebe, to je trenutno vjerovatno jedini problem”, kazao je Hajdarhodžić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, život Nizame Hećimović ugašen je u petak, 11. augusta, od ruke njenog partnera Nermina Sulejmanovića. Nekoliko dana prije nego što je ubijena, Nizama je Nermina prijavila za porodično nasilje.

Četiri dana prije ubistva sutkinja Opštinskog suda u Gradačcu donijela je rješenje kojim se ne određuje mjera zabrana prilaska nasilniku. Predsjednica suda je to rješenje opravdala riječima da policija nije dostavila dokaze.

Nakon što je ubio Nizamu, prenoseći sve to uživo na Instagramu, Nermin je otišao u grad gdje je svirepo ubio Denisa i Đengiza Ondera, sina i oca, koje je poznavao od ranije i s kojima je bio u sporu.

U svom krvavom napadu ranio je i tri osobe. Prvo Nizaminog rođaka, kod kojeg se sa djetetom skrivala nakon što je pobjegla od nasilnika, Denisovu majku, kao i policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Na kraju je monstrum Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *