Za Nikolininu pobedu! Budimo humani i pomozimo Nikolini!

Za Nikolininu pobedu! Budimo humani i pomozimo Nikolini!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nikolinu Nerandžić (2009).

Nikolina je rođena 20.05.2009. godine u Beogradu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Do 2015. godine je bila zdrava i vesela devojčica. Roditelji su primetili promene na Nikolininom oku. Usledila je detaljna dijagostika gde je konstatovan hidrocefalus usled čega joj je ugrađen VP šant.

Nakon intervencije, Nikolini je dijagnostikovan zloćudni tumor malog mozga C716 (meduloblastom). Hitno je operisana na odeljenju neurohirurgije pri Kliničkom centru Srbije. Usledila je kraniospinalna terapija, zatim hemioterapije.

Došlo je do velikog broja komplikacija. Nikolina je izgubila vid, govor, hod, pamćenje. Samo je ispuštala jezive bolne krike. U međevremenu joj se zapušio VP šant pa je rađena revizija. Usledila je rehabilitacija koja još traje. Nikolina se leči na Klinici Dr Miroslav Zotović u Beogradu. Njena borba traje svaki dan.

Još uvek ne hoda samostalno, ne vidi, ne čuje, ima poteškoće sa pamćenjem. Da bi napredovala u lečenju potrebno je mnogo rada. Potrebni su intenzivni tretmani.

Porodica se obraća svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Nikolina nastavila sa lečenjem.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke preglede, rehabilitacije, fizikalne tretmane, za logopedske i defektološke tretmane, za tretmane plivanja, za oftalmološke usluge i opremu kao i za putne troškove i smeštaj.

SADRŽAJ PREUZET SA ZVANIČNE STRANICE BUDIHUMAN. RS 

Nikolina Nerandžić (1177) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *