Preminuo Rizah Nasupović-Rizo dugogodišnji uposlenik kompanije “Voćar-Promet” i jedan od prvih organizatora otkupa krastavca kornišona

Jučer je preminuo Rizah Nasupović-Rizo iz mjesta Gornja Kalesija u Kalesiji. Prema riječima prijatelja Rizo je prije dvije sedmice doživjeo težak infarkt i od tada se nalazio na intenzivnoj njezi UKC-a Tuzla, nažalost Rizo je preminuo.

Zvorničanima će Rizo ostati u dugom sjećanju kao jedan od administratora na projektima uzgoja i otkupa krastavca kornišona u kompaniji “Voćar-Promet” u Glumini kod Zvornika. Rizah Nasupović je uz kompaniju “Voćar” skoro od samog njenog osnivanja, vršio je niz poslova vezanih za administraciju, ali i funkcije direktora nekoliko odjela, kao i poslovnih jedinica ove korporacije.

Ovih dana svi su očekivali potpuni oporavak Rize jer je uvijek bio onaj u grupi koji vuča naprijed i motiviše ostale da ustraju u putu ka cilju.

 

Nažalost vijest o smrti potresla je mnoge. Jedan od prvih koji se od Rize oprostio putem društvenih mreža je Mensur Galjić dugogodišnji saradnik Nasupovića na mnogobrojnim projektima kompanije “Voćar” iz Glumine.

Iza Rizah Nasipovića ostala je supruga i dva sina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *