Kristina su rekli da će zauvek biti kao biljka: Uz našu pomoć, može biti bolje!

Kristina Ćirić rođena je 8. septembra 1996. godine u Pirotu. Nakon druge redovne vakcine, koju je primila u četvrtom mesecu života, dobila je grčenje mišića celog tela i do trinaestog meseca niko nije znao šta je sa Kristinom.

Kako bi se utvrdilo šta se događa, Kristina je poslata u zavod za Cerebralnu paralizu u Beogradu gde je i potvrđeno da je Kristina već cela deformisana sa prognozom da će život provesti kao biljka.

Od tog trenutka je krenula borba. Sedam godina je po šest meseci tokom hladnijeg perioda provodila u tom istom zavodu, vežbajući bukvalno po ceo dan. Leta i lepo vreme koristila je za odlazak u banje i plivanje na bazenu. Sa vežbanjem je nastavila sve ovo vreme.

Dva puta je bila na intervenciji kod ruskih doktora i dva puta je primila botulin. Kristina nikada nije koristila bilo kakve lekove.

Nedavno je Kristina diplomirala na Pravnom fakultetu. Osnovnu i srednju školu je redovno pohađala. Vrlo je ambiciozna i odgovorna, uporna i hrabra. Na sreću nema pratećih bolesti, tako da funkcioniše dosta dobro.

Kristini je potreban nastavak terapije robotike u klinici Neuromedic u Nišu. Posle jedne terapije koja je trajala 3 meseca i gde je postigla fantastične rezultate, prognoze su da će moći da se osamostali i hoda bez ikakvih pomagala, odnosno bez hodalice pomoću koje se sada kreće.

Kristina Ćirić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *