Pravo je čudo što je još uvek živa: Zorica (8) ne može da živi bez naše pomoć

Zorica Dragojlović (2015.) iz Beograda, rođena je kao zdrava beba sa ocenom 10. Već u prvih par meseci se bolest ispoljila, pa nikada nije sela ili samostalno napravila bilo koji pokret. Bolest joj je oduzela mogućnost samostalnog disanja, gutanja i mogućnost govora. Zoka je najstarija devojčica sa SMA tip 1 u Srbiji, koja je još uvek živa zahvaljujući respiratoru i svim drugim aparatima koji su joj od životnog značaja, kao i fizikalnoj terapiji, koju već sedam godina sprovodi u kućnim uslovima.

Zoka je mentalno očuvana i sve razume, ali je vezana za krevet i u potpunosti zavisi od majke.

Sredstva su potrebna za Zokin lakši život, za medicinska pomagala, za kupovinu aparata ako se neki pokvari, a ne može se popraviti, medicinski materijal, servisiranje aparata, banjsko lečenje, rehabilitacije, ortopedska pomagala, fizikalne terapije u patronaži.

Majka Ljiljana je samohrani roditelj i žive od tuđe nege i pomoći, što nije dovoljno ni za njen potrošni medicinski material, pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Zorici, tako što će preko Fondacije – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 84 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17084.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski, KM i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

Zorica Dragojlović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *