Helenina mama je samohrani roditelj i moli dobri narod da pomogne njenoj Heleni

Helenina mama je samohrani roditelj i moli dobri narod da pomogne njenoj Heleni

Helena Živković (2018.) iz Čačka ima poremećaj iz spektra autizma F84. Rođena je u terminu. U prvom satu života dobila je veliku infekciju i sepsu i morala je da bude intubirana. Prebačena je na intenzivnu negu u KC Kragujevac, gde je postavljena na veštačku ventilaciju. Posle četrdeset dana od rođenja operisan joj je tumor leve podlaktice, a tek sa navršene četiri godine dobila je dijagnozu F84, koja zahteva intenzivni logopedsko – defektološki tretman.

Helena od svoje četvrte godine vodi borbu sa više dijagnoza, autizam, epilepsija, poremećaj rada štitne žlezde, insuficijencija bubrega, šum na srcu. Nakon lošeg magneta glave i EEG-a, usledila je loša genetika koja joj donosi dve retke bolesti, metaboličku bolest bubrega i genetsku bolest kostiju i svih vitalnih organa. Obe bolesti su progresivne.

Sredstva su potrebna za lečenje matičnim ćelijama, za lečenje na klinici u Izraelu, banjska lečenja, fizijatra, defektološke i logopedske tretmane, preglede, apoteku, komunikator, somatoped, kao i za putne troškove i smeštaj.

Helenina mama je samohrani roditelj dvoje dece, Helene i Nikole i nije u mogućnosti da sama finansira neophodne tretmane i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Heleni, tako što će poslati SMS sa brojem 126 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *