Hiljade Tuzlaka stalo uz narod Palestine, poručili da užas koji provodi Izrael mora biti zaustavljen

Hiljade Tuzlaka stalo uz narod Palestine, poručili da užas koji provodi Izrael mora biti zaustavljen

Veliki skup podrške građanima Palestine koji proživljavaju golgotu danas je upriličen u Tuzli. Nekoliko hiljada osoba se okupilo u centru grada, koji su poslali jasnu poruku cijelome svijetu da se uključi u zaustavljanje užasa i genocida koji je u toku.

Kako kažu okupljeni, svjetski zvaničnici, posebno oni iz SAD-a, su jedini u mogućnosti da zaustave Izrael u nakani čišćenja prostora Gaze od Palestinaca, monstruoznim granatiranjem koje je u toku.

Da razmjere monstruoznosti budu još veće, pojas Gaze trpi i humanitarnu katastrofu, brojni ljudi su bez hrane i vode, a fali i medicinskog materijala, čime je pomoć unesrećenima u znatnoj mjeri otežana.

Organizatori okupljanja u centru Tuzle su poručili da je upriličen protest protiv bilo kakve vrste nasilja, ali i poziv na reakciju svjetskim silama koje u ovom trenutku nisu dovoljne i brze.

Organizatori su se zahvalili i bh. medijima koji na profesionalan i objektivan način posredstvom svojih platformi izvještavaju o svim strahotama u Palestini, prikazujući našim građanima realističnu sliku dešavanja.

Prema posljednjim podacima Ministarstva zdravstva Gaze koje vodi Hamas, najmanje 4.651 osoba je ubijena u Pojasu od 7. oktobra ove godine te da je ranjeno 14.245 ljudi. Ministarstvo također navodi u saopćenju da je u posljednja 24 sata ubijeno 266 Palestinaca, uključujući 117 djece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *