Bliznakinje Tijana i Emilija po rođenju su reanimirane, a sada trebaju našu pomoć!

Bliznakinje Tijana i Emilija po rođenju su reanimirane, a sada trebaju našu pomoć!

Tijana i Emilija Mojsilović su rođene hitnim carskim rezom u šestom mesecu održavane blizanačke trudnoće. Odmah po rođenju su reanimirane, a prve dane života su provele u inkubatoru. Tada im je uspostavljena dijagnoza – cerebralna paraliza.

Roditelji su uz puno ljubavi, dugogodišnjim i mukotrpnim radom sa obe ćerke uspeli da one danas imaju motorni napredak, samostalno sede, a Emilija čak i pravi svoje prve korake uz pomoć hodalice. Vole da se druže i mentalno su očuvane. Idu u osnovnu školu, velike su maze i veoma drage. Imaju ogromnu želju i volju da se igraju sa svojim vršnjacima.

Kako bi Tijana i Emilija napredovale i iskoristile svoj pun potencijal potrebna im je naša pomoć. One imaju jedna drugu, a starija sestra im je najveća podrška i uzor. Sredstva su potrebna za transplantacije matičnim ćelijama u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, defektološke i logopedske tretmane, fizikalne terapije, rehabilitacije u banjskim uslovima, medicinska pomagala, medicinski potrošni materija, kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica nije u mogućnosti da sama finansira neophodne tretmane i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Tijani i Emiliji za bolju budućnost, tako što će poslati SMS sa brojem 97 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Tijani i Emiliji: Osmogodišnje bliznakinje boluju od cerebralne  paralize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *