Desetogodišnji dečak Vasilije Radovića treba pomoć humanih ljudi!

Desetogodišnji dečak Vasilije Radovića treba pomoć humanih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Vasilija Radovića (2013).

Vasilije je rođen kao zdravo dete, kome su se roditelji nadali i koga su čekali nekoliko godina. Oko četvrtog meseca njegovo zdravstveno stanje se menja, pojavljuju se epi napadi. Na Institutu za majku i dete provodi tri meseca i biva otpušten sa dijagnozama: epileptička encefalopacija, arx encefalopacija, hipotonija mišića i usporen psihomotorni razvoj. Sa instituta prelazi na Institut za neurologiju i psihijatriju dece i omladine u Beogradu, gde se i danas leči od epilepsije i poremećaja razvoja mešovitog tipa.

I pored teških i retkih dijagnoza, porodica nije klonula duhom, već otpočinju borbu za Vasilijevo ozdravljenje. Od samog izlaska sa Instituta, fizioterapeuti se zajedničkim snagama sa roditeljima malog Vasilija bore za njegov napredak. I pored uloženih napora, Vasilije samostalno ne sedi i ne hoda. Ovaj dečak je uvek nasmejan i veseo, voli da se igra i da mu se priča. Intelektualno je očuvan i izgovara nekoliko reči. Njegov najveći problem su epi napadi koji se povremeno javljaju i zbog kojih mu se radi dijagnostika na epileptičnu encefalopatiju u Španiji, a čiji se rezultati čekaju.

Borimo se zajedno sa Vasilijem da dobije ovu životnu utakmicu, olakšajmo mu detinjstvo tako što ćemo mu omogućiti sredstva za rehabilitaciju u banjskim uslovima, fizikalnu terapiju, hipo i hidro terapije, logopeda, defektologa, medicinska pomagala, dalju dijagnostiku, operacije, pregled, terapije i obuke kod ABR Belgium buba, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, dijagnostiku i kontrole, kao i za rehabilitaciju u planinskim uslovima.

Za Vasilijevu nadu u bolje sutra! Budimo humani! Pomozimo Vasiliju!

Vasilije Radović (552) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *