BUDIMO HUMANI! Pomozimo 4-godišnjoj Katarini, prevremeno je rođena i odmah po rođenju počela je da gubi na težini

BUDIMO HUMANI! Pomozimo 4-godišnjoj Katarini, prevremeno je rođena i odmah po rođenju počela je da gubi na težini

Katarina Petrović (2019.) iz Velike Plane, prevremeno je rođena i odmah po rođenju počela je da gubi na težini i zbog sve lošijeg stanja morala je da bude prebačena na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Katarina po prijemu u Institut dobija visok pritisak, sepsu, a lekari otkrivaju da postoji proširenje moždanih komora, krvarenje prvog stepena, ciste na mozgu i drastičan pad natrijuma i kalijuma. Uspostavljena joj je dijagnoza Barterovog Sindroma i cerebralne paralize. Katarina ima i šum na srcu kao i proširenje srčane komore.

Posle mesec i po dana provedenih na intezivnoj nezi i neonatologiji Katarina je puštena na kućno lečenje uz napomenu da stanje mora da se prati. Ubrzo joj je urađena magnetna rezonanca gde je ustanovljeno da postoje problematične ciste i tečnosti na mozgu, kao i hipertonus, hipotonija osovine tela, kao i tortikolis – problem sa držanjem glave. Katarina i dalje ne sedi samostalno, ne hoda, i jako loše napreduje sa kilažom.

Sredstva su potrebna za operaciju, svakodnevnu rehabilitaciju, fizikalne vežbe, ortopedska pomagala, lekove, suplemente.

Katarina Petrović (1252) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *