Šta se dešavalo u Tuzli: “Učenik prijetio da će pucati, roditelji ljuti i ogorčeni”

Direktorica OŠ „Solina“ Belma Smajić je u subotu 28.10.2023. godine prijavila prijetnje policiji MUP-a TK, a njihovi službenici su u ponedjeljak razgovarali s roditeljima učenika navedene tuzlanske škole.

– Dana 28. oktobra 2023. godine PU Tuzla/PS Istok obratila se direktorica Osnovne škole “Solina” Tuzla, koja je prijavila da su od jednog učenika navedene škole u Viber prepisci dana 27. oktobra 2023. godine prema drugom učeniku upućene poruke prijetećeg sadržaja – naveli su u iz MUP-a TK.

Tužilac je naložio da se nakon izvršenih provjera Tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavi izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

– Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, u okviru svojih redovnih poslova i zadataka, provodi mjere na suzbijanju i sprečavanju maloljetničke delinkvencije, prvenstveno u djelokrugu Odsjeka za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici (Sektor kriminalističke policije) – naveli su iz MUP-a TK.

Međutim, redakciji portala Crna-Hronika javili su se roditelji navedene škole, te izjavili da je direktorica njih dovela u zabludu rekavši da je dijete privedeno.

Kako Crna-Hronika neslužbeno saznaje dječak je smješten u domu i nad njim će se provesti psihološka testiranja i razgovori i sve pod 24-satnim nadzornom doktora i službenika.

“Znači svi lažu. Od nas prave budale. Kada smo pitali za sigurnost ostale djece, direktorica kaže da ima obezbjeđenje i da će pisati dopis da i policijski službenici budu za vrijeme odmora u školi. Njihov stav je da se dijete odstrani iz škole na 2 sedmice, a poslije toga o njemu odlučuje Ministarstvo. Škola ko škola, je navodno sve poduzela. I nakon 2 sedmice ako se ne odluči drugačije, on se vraća u školsku klupu. Priča se da su dječaka navodno provocirali što nije istina. Njemu treba psihološka pomoć” – izjavio je ogorčeni roditelj za portal Crna-Hronika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *