Ručica kao novčić: Na rođenju je bila teška samo 340 grama, roditelji su mislili da NEĆE PREŽIVETI, a vidite je sada (FOTO) - Dnevne

Ručica kao novčić: Na rođenju je bila teška samo 340 grama, roditelji su mislili da NEĆE PREŽIVETI, a vidite je sada (FOTO)

Fotografija ručice Izabele Evans snimljena je ubrzo nakon njenog rođenja u junu 2019. Tada nije bila veća od novčića od pet centi.

Majku Kim Braun iz Bišops Kliva, u Velikoj Britaniji, morali su da porode carskim rezom u dvadeset četvrtoj nedelji trudnoće, zato što je patila od preeklampsije, veoma opasnog rasta krvnog pritiska u trudnoći.

Prevremeno rođena devojčica bila je teška samo 340 grama, a lekari su šanse za njeno preživljavanje procenili na pet odsto.

Izabela je ležala dve nedelje u inkubatoru kad su lekari najzad dozvolili majci i ocu Rajanu Evansu da je nežno pomiluju. Međutim, usledio je novi šok: utvrđeno je da ima perforaciju u gastro-intestinalnom traktu i morali su da je operišu.

– Bilo je toliko trenutaka u kojima smo mogli da je izgubimo. Pravo je čudo što je i dalje s nama – kaže Kim.

Ali operacija je dobro prošla, a uspešno je prebrodila i lasersku operaciju očiju. Izabela je polako dobijala na težini, a neposredno pred Božić, posle šest meseci u bolnici, Kim i Rajan su ćerkicu najzad odveli kući.

Roditeljima je trebalo izvesno vreme da se opuste. Danonoćno su bdeli nad Izabelom, sve dok najzad nisu stekli određenu rutinu.

Za njih je pravo čudo što je živa. Devojčica sa šakom kao u lutke odlično napreduje i danas ima nešto više od šest kiograma, što je normalna za taj uzrast.

– Počela je da puzi i uporno pokušava da se podigne. Svima se osmehuje i ima odličan apetit – kaže mama Kim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *