Građani će platiti trošak ležanja tijela Nermina Sulejmanovića u mrtvačnici koji je trenutno oko 4.000 KM!

Tijelo Nermina Sulejmanovića, ubice iz Gradačca, od 11. avgusta nalazi se u hladnjači Komemorativnog centra Tuzla.

Kako nam je rečeno u komemorativnom centru, svaki dan ležanja tijela u hladnjači košta 40 KM, što znači da je za gotovo 90 dana akumuliran pozamašan trošak, koji će neko na kraju morati podmiriti, a to će biti vjerovatno građani.

Dolazile su amidže Nermina Sulejmanovića koje su htjele da organiziraju ukop, a Grad Gradačac je izrazio spremnost da preuzme troškove. Međutim, problem je mjesto ukopa, odnosno nema groblja na koje bi mogli ukopati preminulog, neće niko da ga primi – kaže Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović 11. avgusta ove godine na području Gradačca počinio je masakr, koji je rezultirao sa tri ubijene i tri ranjene osobe. On je svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pronašao u kući njene tetke, gdje je ranio njenog rođaka Nedima Pamukovića. Nakon toga Nizamu i njihovo dijete odveo je u jednu vikendicu u mjestu Šibovac, ženu je brutalno pretukao, usmrtio je hicem iz pištolja, a čin ubistva uživo je prenosio na društvenoj mreži Instagram.

Nakon toga, u centru grada ranio je policajca Huseina Kotorića i usmrtio Denisa Ondera, a na njegovog oca Đengiza Ondera pucao je na kružnom toku kod pravoslavne crkve. Đengiza Ondera slijedio je do njegove kuće gdje ga je likvidirao, a teško je ranio njegovu suprugu Harisu Onder.

Sulejmanović potom napušta centar Gradačca i odlazi ka Lončarima i Pelagićevu. Policija ga je locirala na napuštenoj farmi u Ledenicama, gdje je počinio samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Od momenta Sulejmanovićevog samoubistva do danas prošlo je 87 dana. U Komemorativnom centru Tuzla kažu nam da pored 40 KM dnevno, kolika je naknada za ležanje tijela u hladnjači, postoji još blizu 300 KM troškova. Dakle, ukupan trošak Sulejmanovićevog ležanja u Komemorativnom centru Tuzla, do sada iznosi 3.780 KM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *