Pomozimo Petri da jednog dana uživa u igri sa svojim sestrama!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Petru Jovanović (2020).

Petra je rođena 15.07.2020. godine u Beogradu. Treća je devojčica u porodici. Zbog komplikacija na porođaju, Petra dobija krvarenje u mozgu, lošu saturaciju. Ubrzo, detaljnom dijagnostikom lekari su ustanovili mikrocefaliju, hipotonus i hipertonus leve stane, hemiparezu leve strane, suženje donjeg dela produžene moždine i jednog dela kičmene moždine, polimikrogirije na desnoj strani mozga.

Petra sporo i teško guta, nema potpunu kontrolu glave, još uvek ne sedi samostalno. Zbog loše saturacije neophodan joj je koncentrator kiseonika. Zbog trauma koje je doživela tokom porođaja, levu stranu tela, gotovo da ne koristi, desnu stranu tela, teško pa su joj potrebne svakodnevne fizikalne terapije. Sredstva su joj potrebna i za specijalističke preglede, rehabilitaciju, kontrolne preglede, logopedske i defektološke tretmane, za tretmane u hiperbaričnoj komori, fizikalne terapije, opremu i obuku za BDA terapije, opremu za senzomotoriku za zglobove i mišiće, laboratorijske analize, lekove i suplemente, medicinske preparate, ortopedska pomagala, banjsko lečenje kao i za troškove smeštaja.

Kako je kod dece najbitnija rana stimulacija jer se mnogo toga može promeniti na bolje sa adekvatnim terapijama sa kojima se krene na vreme, pomozimo ovoj maloj devojčici da ne gubi vreme i da što pre krene sa tretmanima koji će joj pomoći da napreduje.

Petra Jovanović (992) - Humanitarna fondacija Budi human - Aleksandar Šapić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *