Beba rođena s organima izvan tijela je izazvala šok kod majke, no ubrzo je ukrala njeno srce

Beba rođena s organima izvan tijela je izazvala šok kod majke, no ubrzo je ukrala njeno srce

Rijetko stanje značilo je da je majka Ashlie Fowler prvi put vidjela svoju bebu rođeno s organima izvan tijela. No, iako je isprva možda izazvalo šok, ovo malo čudo ukralo je majčino srce u trenu! Na početku prve trudnoće 29-godišnje Ashlie Fowler, njezin liječnički tim upozorio ju je da njezino dijete pati od gastroshize.

Gastroshiza je rijetka urođena mana u kojoj se bebina trbušna stjenka ne formira u potpunosti. Kao rezultat toga, beba se rađa s organima izvan tijela u različitom stupnju.

“Bila sam užasnuta, očito nisam znala što je to”, prisjetila se Ashlie. “Ultrazvuk je upravo pokazao da su crijeva vani, a moje srce je potonulo. Nisam imala pojma što to znači. Nisam nimalo medicinski kvalificirana pa nisam znala je li gore nego što je zvučalo.”

Iako su se Ashlieni liječnici nadali prirodnom porodu, njezin sin, Koa Fowler, zbog svog stanja je trebao carski rez. Strašan je bio šok za mamu koja je prvi put vidjela svoje dijete rođeno s organima izvan tijela. Liječnici su prilično brzo odvezli Koa, a mogao je biti podvrgnut operaciji samo četiri sata nakon rođenja, piše Daily Mail. Liječnici su pustili Ashlie Fowler iz bolnice ubrzo nakon poroda. Bolesna majka nije imala izbora nego ostaviti svog sinčića na intenzivnoj. Svaki dan bi putovala sat vremena u jednom smjeru kako bi posjetila svoje novorođenče.

Međutim, ponekad su je ograničenja COVID-a spriječila da to i učini. A sa svojim suprugom Carlom, koji se morao vratiti na posao, Ashlie je mnogo vremena provodila sama, brinući se za budućnost svog sina. To je jedna od onih situacija u kojima sve što možete učiniti je moliti se i čekati. Ipak, slatki Koa nikada nije bio sam. Bog je bio s njim cijelo vrijeme, pomažući ovom malom borcu svakim danom da jača!

Ashlie kaže da je njezin sin Koa Fowler dobio izvrsnu skrb dok je bio u bolnici. No, iako je liječnički tim zasigurno uložio puno posla, Božji planovi su ti koji su omogućili da ovo malo čudo od djeteta napreduje! Liječnici su očekivali da će ova beba rođena s organima na vanjskoj strani tijela ostati u bolnici šest tjedana. Međutim, dječakov napredak zadivio je liječnike i medicinske sestre pa je mogao ranije kući.

“Bio je u bolnici samo oko tri ili četiri tjedna – što je, kako su rekli, bilo nevjerojatno jer se očekivalo da će ostati oko šest”, rekla je Ashlie.

Toliko je stvari moglo pogoršati Koinu situaciju.

“Da je još bilo koji njegov organ izašao iz tijela, rizik bi se počeo povećavati, mogao mu je izaći, na primjer, želudac i dio mokraćnog mjehura”, objasnila je Koina mama.

Ali ništa od toga se nije dogodilo. Bog je očito imao ruku na ovom malenom borcu! Zapravo, puno prije nego što su Ashlie i Carl saznali za komplikacije s kojima će se njihov sin suočiti, odabrali su za njega ime Koa, što na Havajima znači borac ili ratnik. Napokon, mali Koa je došao kući svojim roditeljima, gdje je sretan i nastavlja napredovati. A njegova priča nas podsjeća da bez obzira s čime se suočimo, Bog će uvijek imati posljednju riječ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *