“Šutnuo je moj ćerku u glavu i slomio joj nos. Pretio je da će pobiti celo odeljenje!” Užas u osnovnoj školi u Novom Beogradu

“Šutnuo je moj ćerku u glavu i slomio joj nos. Pretio je da će pobiti celo odeljenje!” Užas u osnovnoj školi u Novom Beogradu

– Moju ćerku je školski drug šutnuo u glavu tako jako da joj je polomio nos. Samo dan nakon toga pretio je razredu da “ima spisak” i da će sve da ih pobije, ispričala je za K1- M. S. čija je ćerka doživela jezivo vršnjačko nasilje.

Kako majka tvrdi, razlog straha njene ćerke, ali i nje kao majke je opravdan. Dečak koji joj je naneo teške telesne povrede još uvek dolazi na nastavu, i prema saznanjima njene mame, nije kažnjen za to što je učinio. M. S. kaže da joj uopšte nije prijatno da njena ćerka i dečak koji je toliko povredio sede zajedno, u istoj učionici.

– To se dogodilo 2. novembra, nakon škole. Dečak je šutnuo u glavu, a ona je od siline udarca pala na zemlju. Krenula je da teče krv. Tu je bilo još dece koja su joj odmah pomogla, a zatim su pozvali nas. Odmah smo je odveli u Tiršovu, koja je, po službenoj dužnosti, obavestila policiju – govori uplašena majka.

Kako kaže, nakon pregleda neurologa i radioloških nalaza ustanovljeno je da S. ima prelom kostiju nosa.

Devojčici je drug slomio nos: Dete je moralo da leži u bolnici

– Moje dete danima nije moglo ni da jede ni da pije, a ni da diše kako treba. Kada je puštena na kućno lečenje, dane je većinom prespavala. Ona se i dalje oporavlja, a lekar je na poslednjoj kontroli rekao da već ove nedelje može da se vrati u školu – ispričala nam je Milica.

Međutim, majka se jako boji da svoje dete ponovo pošalje u školu.

– Samo dan nakon što joj je naneo teške telesne povrede, ovaj dečak je još jednu devojčicu udario pesnicom u glavu. Već sutradan je dečaku iz njihovog razreda pretio da će da ga prebije – priča majka M. S.

Zatim je, kako tvrdi, izgovorio nešto što roditeljima u Srbiji ledi krv u žilama.

– Jednoj devojčici je rekao “Ti si sledeća”, a kako sam čula od drugih roditelja, pretio je odeljenju da ima spisak i oružje kući i da će sve da ih pobije. Ovaj dečak je nama roditeljima još odranije poznat, maltretira decu još od drugog razreda. Jednom dečaku je ranije pesnicom “zatvorio” oko, devojčicu ošamario… Mi, roditelji, smo non-stop na vezi i svi smo jako uplašeni. Pogotovo nakon ovih poslednjih pretnji. Plašim se da je pošaljem u školu, a boje se i roditelji druge dece. Nikome nije svejedno. Dečak očigledno ima neki problem i tome se mora stati na put – tvrdi ona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *