Preslatka, plavooka 5-godišnja Aleksia treba pomoć dobrih ljudi! - Dnevne

Preslatka, plavooka 5-godišnja Aleksia treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Aleksiu Žigrai (2018).

Ona se smeje glasno i šutira igračke. Srećna je kao i svaka druga beba njenog uzrasta. Ali za razliku od ostalih beba, ona ima teškoća da puzi.

Aleksia je rođena sa TAR sindromom koji se veoma retko sreće i ima ga jedno od 100.000 dece. Zbog ovog retkog genetskog stanja njene ruke su kraće i nedostaje im po jedna tanka kost u podlaktici.

Doktori smatraju da se ne može mnogo učiniti i da Aleksia nikada neće moći da se samostalno hrani i obuče, crta i piše. Pored toga ima i česte transfuzije krvi zbog niskog nivoa trombocita. Iako kod beba postoji velika opasnost od unutrašnjeg krvarenja, sa osamnaest meseci taj rizik se smanjuje i moguće je izvršiti operaciju ruku sa uspešnim ishodom.

Rešenje je pronađeno u klinici Dr. Paley spine and orthopedic institute sa predstavništvom u Poljskoj gde će Aleksii biti urađena ulnarizacija, najsavremenija metoda koja će pomoći da joj se isprave ruke kao i da koristi palčeve i šake. Neophodna su joj novčana sredstva za rehabilitacije, odlazak na operaciju, kao i za smeštaj u toku intervencije.

Ova prelepa devojčica sa plavim očima je veliki borac, uvek nasmejana i puna životne energije.

Aleksia Žigrai (771) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *