Teška saobraćajna nesreća kod Tuzle: Sudarili se kamion i vozilo, vozač automobila poginuo

Teška saobraćajna nesreća kod Tuzle: Sudarili se kamion i vozilo, vozač automobila poginuo

Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i istražitelji OKP PU Tuzla, te je obaviješten i dežurni tužilac KTTK-a

Na magistralnom putu M-18 u mjestu Bosanska poljana (između petlje Šićki Brod i Husina), Grad Tuzla, danas oko 17 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo “Mercedes” kojim je upravljao vozač S.B. iz Osmaka i putničko motorno vozilo “VW Polo” kojim je upravljao zasad NN vozač koji je poginuo na licu mjesta.

– NN vozač smrtno je stradao na mjestu događaja, što je izlaskom na lice mjesta konstatovao ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Tuzla. Na lice mjesta odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i istražitelji OKP PU Tuzla, te je obaviješten i dežurni tužilac KTTK-a. Trenutno, od u toku je uviđaj kojim na mjestu događaja rukovodi dežurni tužilac, a isti provode istražitelji i krim tehničar OKP PU Tuzla – navode iz MUP-a TK.

Zbog uviđaja je saobraćaj na navedenom putnom pravcu na potezu Husino – petlja Šićki Brod u potpunosti obustavljen od 17 sati i odvija se alternativno pravcima Husino- Miladije – Siporex i obratno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *