Devojčica Teodora (7) treba našu pomoć da pobedi opaku bolest!

Devojčica Teodora (7) treba našu pomoć da pobedi opaku bolest!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Andrić (2016).

Teodora je rođena kao zdrava beba. Unela je radost i sreću u porodicu, ali na žalost, sreća je kratko trajala. Već sa tri meseca života javljaju se prvi simptomi bolesti u vidu slabog napredovanja i povraćanja. Ubrzo joj je dijagnostifikovana poražavajuca dijagnoza – tumor na mozgu veličine tri centimetra. Tada kreće borba za njen život. Operisana je sa četiri meseca u Kliničkom Centru Srbije. Nakon operacije dolazi do niza komplikacija, Teodora ostaje na intenzivnoj nezi petnaest dana, na aparatima za disanje.

Novi šok nastaje kada je donose na odeljenje gde je primećeno da više ništa ne prati pogledom. Ubrzo nakon toga porodica saznaje da je izgubila vid na oba oka 100%. Kontrolni magnet rađen dva meseca posle operacije ukazuje na recidiv, gde je tumor dostigao veličinu od četiri centimetra i drop metastaze duž cele kičme, kao i pojava ciste na levoj strani mozga veličine pet centimetara. Konzilijum odlučuje da se krene sa primenom hemioterapija, koje su trajale nepune dve godine.

Poslednji magnet ukazuje da postoji promena u strukturi tumora, zbog čega je neophodno dalje testiranje i dijagnostika, i eventualno započinjanje nove terapije u inostranstvu.

Teodora ne priča, ne hoda, čak se ne oslanja ni na noge. Od skoro je počela da sedi zahvaljujući fizikalnim vežbama, ima problema sa hormonima, redovno se kontroliše kod neurologa, onkologa, neurohirurga, endokrinologa i fizijatra.

Teodorina porodica je veoma zahvalna fondaciji i svim ljudima koji su pomogli u prikupljanju novčanih sredstava za prvu fazu njenog lečenja. Zbog prirode bolesti Teodori je pomoć svih nas potrebna i dalje. Sredstva su joj potrebna, za lečenje, specijalističke preglede, dijagnostiku, defektološke, psihološke, logopedske i ostale potrebne tretmane, za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, suplemente, lekove kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Teodora pobedi opaku bolest! Budimo humani! Pomozimo Teodori!

Teodora Andrić (721) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *